Dupa infrangerea cu 8-2 in fata celor de la Dinamo Bucuresti, Jose Valeriu Petrescu a luat masuri in functie de evolutia elevilor sai. Astfel, la jocul de astazi, cu CS Afumati, disputat pe stadionul Aversa si incheiat la egalitate, scor 0-0, formula de start a modelenilor a aratat cu totul altfel.

Mourinho de Calarasi i-a lasat pe banca de rezerve pe portarul Leonida Dobre si pe fundasul Marius Nicodim, cei care au avut o evolutie sub asteptari contra „cainilor”. Masura tehnicianului s-a dovedit cat se poate de buna. Revenit printre titulari, George Bratu a dat siguranta colegilor sai, care nu le-au dat nicio sansa atacantilor adversi. Silviu Matei a fost imperial si pare greu de crezut ca cineva il mai poate scoate din echipa in prima etapa.

Jocul cu CS Afumati a fost unul de angajament. Ilfovenii au dominat in cea mai mare masura, Modelu preferand sa joace mai mult pe contraatac. A rezultat un meci in care jucatorii au dat dovada de spirit de sacrificiu, iar cei 30 de spectatori care au urmarit partida din tribuna au avut parte de un spectacol agreabil, chiar daca partida s-a incheiat cu scorul de 0-0.

Meciul a fost ceva mai dinamic in repriza a doua, dar numai dupa ce Huzuneanu, de la Modelu, si Robicek, de la Afumati, au fost eliminati. S-au creat spatii, s-a jucat mult pe contre, cu ocazii la ambele porti. Cele ale ilfovenilor au fost mai clare, dar Leonida Dobre a avut cateva interventii de mare portar, nu a mai sforait pe linia portii, a iesit bine pe centrari si a stat cu gura pe colegii sai pentru ca acestia sa nu greseasca.

Petrescu va avea o misiune dificila saptamana viitoare, cand va trebui sa aleaga titularul dintre buturi pentru meciul de la Axintele. Normal ar fi sa apere Bratu din moment ce evolutiile sale din repriza a doua a meciului cu Dinamo si din prima parte a jocului de astazi au fost fara greseala. Leonida Dobre are de partea sa experienta, e clar ca este portarul mai valoros, dar trebuie sa-si astepte randul dupa ce impotriva „cainilor” s-a facut responsabil de primirea a trei goluri.

Pe langa jocul bun al celor doi portari si evolutia incredibila a lui Silviu Matei, mai merita amintit spiritul de sacrificiu de care a dat dovada Levente Mitrea, chiar daca a fost eliminat spre final. De asemenea, Bogdan Patrianca si Enis Bolat si-au amentit adversarii cu driblinguri ametitoare, in vreme ce Tene a incercat sa fie cat mai eficient si a renuntat la driblingurile nesfarsite – fortat fiind si de terenul greoi – si a jucat cat mai simplu.

Petrescu stie ca sambata viitoare, cand se va deplasa la Axintele, va avea o misiune deosebit de dificila. Echipa sa are si puncte slabe, insa acestea pot fi puse si pe seama faptului ca jucatorii sai au resimtit o oarecare stare de oboseala. Stanciu pare iesit din forma la aceasta data, in aceeasi situatie aflandu-se si Marian Serban. In plus, Bogdan Topor a inceput sa joace prost spre foarte prost si sa vorbeasca mult. Toporinho se crede batranul echipei, ii cearta pe toti, dar fara sa tina cont ca a inceput sa se ingrase si in cuvant il vom striga „Cur de Vaduva”.

0-0 cu CS Afumati nu este un rezultat tocmai rau pentru Inainte Modelu in conditiile in care adversarul are un lot cu 25 de jucatori, pe care antrenorul Vasile Neagu l-a rulat in totalitate in partea a doua a jocului. Au existat si duritati, toate aparute pe fondul terenului prost si al unui arbitraj sub orice critica. La meciul de azi, Petrescu nu a putut conta pe serviciile lui Antoniev si Dumitrescu, ambii accidentati.

Inainte: Bratu (’46 Dobre) – Mitrea, Matei, Topor (’46 Nicodim), Nitescu – Tanase (’46 Tene), Bolat (’46 Stanciu), Huzuneanu, Calagi (’46 Serban) – Patrianca, Stavila (’55 Truta). Antrenor: Jose Valeriu Petrescu. Eliminati: Huzuneanu (’61), Mitrea (’84).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*