Ediţia 2018 a Turului ciclist al Italiei va începe în Israel, a anunţat ministrul israelian al Sporturilor, Miri Regev.

A devent o obişnuinţă ca marile tururi europene să aibă startul în alte ţări. Însă va fi prima dată când o competiţie ciclistă europeană va începe în afara continentului.

„Suntem mândri de a găzdui în Israel toate competiţiile internaţionale, începând cu Il Giro, care reuneşte cei mai buni rutieri din lume”, a declarat Regev, potrivit AFP.

Mesajul Turului Italiei 2018 va fi „coexistenţă şi pace” şi competiţia se va încheia în mod excepţional la Vatican şi nu la Milano ca de obicei.

Alte detalii vor fi oferite săptămâna viitoare, când este programată o întâlnire a miniştirilor care răspund de sport în Italia şi Israel.

Potrivit unor informaţii publicate cu câteva luni în urmă, neconfirmate încă, proiectul ar cuprinde un start al Il Giro la Ierusalim, la 5 mai 2018, cu un contratimp, şi două etape pe pământ israelian, cu sosire la Tel Aviv.

Cu prima ediţie în 1909, Il Giro este una dintre cele trei mai competiţii clicliste din lume, alături de Turul Franţei şi Turul Spaniei. Turul Italiei a pornit în 1965 din San Marino, apoi de la Atena în 1996, Nisa în 1998, Groningen în 2002, Seraing (Belgia) în 2006, Amsterdam în 2010, Herning (Danemarca) în 2012, Belfast în 2014 şi Apeldoorn (Olanda) în 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*