Mostistea Ulmu se afla in pragul unui scandal care compromite total eforturile financiare ale lui Vasile Tîrşolea.

Spicul Valcelele a trecut cu 2-1 de Mostistea Ulmu, cea mai bogata echipa din istoria Ligii Tractoristilor. Modul in care Vasile Tîrşolea a ales sa-si rasplateasca jucatorii depaseste orice imaginatie. La Oltenita sau la Modelu nu se castiga la fel de bine ca la formatia ce se afla doar pe locul patru in competitia judeteana.

Dar Ulmu nu trebuie sa se compare cu echipele din L3. Nu asa se descopera rusinea. Comparatia trebuie facuta cu vecinii de la Mostistea, unde se joaca pe prime de 70 de lei. Asta in vreme ce la Mostistea s-au oferit 400 de lei pentru victoria de la Jegalia, formatie ce d-abia a promovat din Categoria Onoare.

La Valcelele, elevii lui Augustin Calin au jucat pe 600 de lei. Cumulati cu cei 400 de lei de la meciul cu Lehliu Gara, ar fi insemnat o prima de 1.000 de lei. Salariile cele mai mici sunt de 1000 de lei pe luna. Dar sunt jucatori care incaseaza de la Tîrşolea şi 1500 de lei lunar.

Cu toate acestea, Ulmu a pierdut fara drept de apel jocul de la Valcelele. „Am avut posesia, dar s-a repetat problema noastra din ultima vreme. Ratam foarte mult, iar asta se intampla pentru ca nu avem omul care se bage mingea in poarta. Cei de la Valcelele au castigat meritat. Au stiut ce sa joace. Ne-au prins pe contre si au marcat”, a declarat Augustin Calin.

Dupa joc, ambele formatii au facut cate o contestatie. Ulmu spera sa castige jocul pe motiv ca Iordache mai joaca si la Comprest GIM. „Nu au nici o sansa. Noi avem toate actele care dovedesc ca jucatorul este al nostru. L-am transferat dupa ce n-a jucat 18 luni al Comprest”, sustine Marius Paun, antrenor la Spicul Valcelele.

Bomba este alta. Gazdele l-au contestat pe celebrul Petre Ungureanu, care este un greu al Ligii Tractoristilor. Este de trei ori campion judetean, cu Modelu, Oltenita si Borcea. Iar Marius Paun sustine ca are dovezi prin care poate demonstra ca atacantul joaca si in judetul Buzau. „Am actele lui de la Limpezis, echipa de pe locul doi din Liga a 5-a. Acum doua saptamani chiar a dat gol pentru ei. Am un prieten la Buzau care mi-a aratat totul. Joaca pe o legitimatie care are alt nume si alte date de identificare, dar este fotografia lui”, a declarat tehnicianul.

Petre Ungureanu a mai fost anul acesta in centrul unui scandal identic. Juca pentru Borcea in primavara, iar cei de la Ciocanesti au contestat dreptul sau de joc. Pana la urma, acestia au renuntat la initiativa deoarece Cornel Ticu ar fi fost urmarit in drum spre Calarasi de mai multe masini. La acea vreme, cel care le-a oferit informatiile celor de la Ciocanesti a fost Bogdan Leu, buzoian la origine.

Daca se va demonstra ca Petre Ungureanu joaca si la alte echipa decat Mostistea Ulmu, Tîrşolea se poate considera un om inselat. A gresit oamenii pe mana carora a mers. Insa ar face o mare greseala daca s-ar retrage din competitie sau daca ar continua sa se considera victima celor de la AJF Calarasi.

Lovitura primita de la Ulmu trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru tot fotbalul calarasean. Pana acum au avut astfel de episoade cei de la Crivat si Cuza Voda, doua echipa nou-promovate, la fel ca Ulmu, dar cu pretentii si bugete mai mici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*