Dosarele X. Suspendarea unui jucator de la Valcelele, motiv de revolta pentru Gradistea.

Gradistea si Valcelele, doua echipe prietene, au stat fata in fata in prima etapa a Ligii Tractoristilor. Oaspetii s-au impus cu 3-2, numai ca gruparea gazda sustine ca trebuie sa primeasca cele trei puncte la masa verde deoarece in formatia adversa a jucat Valentin Serban. Despre acesta, Dan Achim, antrenorul gazdelor, spune ca ar fi trebuit sa fie in stare de suspendare in urma decizii pe care Comisia de Disciplina si Etica din cadrul AJF Calarasi ar fi luat-o dupa etapa a 26-a a sezonului trecut.

Cazul este unul plin de „mister”. In sezonul trecuta, Dunarea Gradistea si Spicul Valcelele s-au intalnit in etapa a 26-a si au incheiat la egalitate, scor 2-2. Meciul a fost cu incident, iar problemele s-au rezolvat in fata Comisiei de Disciplina.

„Jucatorul SERBAN TEODOR VALENTIN legitimat la echipa SOIMII UNIREA se suspenda 6  etape si penalitate financiara 100  lei baza art 1.6 coroborat cu art. 1.10  din RD al AJF (agresarea arbitrului). Delegatul echipei SPICUL VALCELELE, PAUN MARIUS, se sanctioneaza cu avertisment si penalitate financiara 300 lei, baza art. 8.1 din RD al AJF (cuvinte jignitoare la adresa arbitrului)”, sta scris in procesul verbal publicat la acea vreme pe site-ul AJF Calarasi.

Calculand babeste, Dan Achim, antrenorul celor de la Dunarea Gradistea, a ajuns la concluzia ca Valentin Serban trebuia sa-si ispaseasca ultima etapa de suspendare in primul joc din actuala editie a Ligii Tractoristilor. Numai ca oaspetii l-au folosit fara probleme.

Acum, gazdele isi incearca norocul la poarta AJF Calarasi. „Am facut o sesizare catre Comisia de Apel, sa vedem procesul verbal al sedintei in care jucatorului Valentin Serban, de la Valcelele, i s-a redus suspendarea de la sase la trei etape. Din ce stiu eu, nu s-a tinut acea sedinta. Nu stiu ce se intampla. Acum s-a dat o amanare ca sa venim noi cu o alta proba, dar mai mult decat sa vin la Comisia de Apel si sa le cer sa ne arate daca s-a tinut sedinta din data respectiva eu nu am ce sa fac. Pe carnetul scrie jucatorului ca are suspendare trei etape. I s-a redus la Comisia de Apel din data de 25.05.2018. Chestia este ca nu exista procesul verbal de la sedinta aia, se pare ca nici nu a existat sedinta pe data de 25, iar cererea pe care au facut-o cei de la Valcelele pentru a se rejudeca acest caz nu este inregistrata nicaieri. Eu nu pot sa ma pronunt pana cand nu se da vreo decizie. Vedem joi, la Comisia de Apel, dupa care trebuie sa ne intoarcem la Comisia de Disciplina. E un pic mai complicat. Eu acum nu acuz pe Valcelele, nu acuz pe nimeni, doar ca, din calculele mele, jucatorul trebuia sa fie suspendat. E dreptul meu ca sa ma sesizez”, sustine Dan Achim.

Acesta crede ca are probleme pentru ca nu a fost de acord ca in Liga Tractoristilor sa evolueze din acest sezon 18 echipe. „Asa e cand votezi invers”, afirma tehnicianul celor de la Dunarea Gradistea, echipa ce in etapa a doua va juca pe terenul celor de la Dunarea Ciocanesti.

Redactia noastra a incercat sa obtina un punct de vedere din partea lui Daniel Stefan, secretarul general al forului fotbalistic judetean, insa acesta nu a putut fi contactat pana la finalizarea redactarii acestui articol. Asteptam cu vadit interes pozitia AJF Calarasi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*